Eten
Ik vind koken echt heel erg leuk om te doen. Daarom wil ik jullie mee nemen in wat ik leuk vind om te koken.
Ik vind niet alleen koken leuk, maar ook bakken. Wij bakken vooral in de vakanties (taarten, cakejes of koekjes). Doordeweeks en in het weekend heb ik bijna geen tijd, omdat ik vooral bezig ben met school.
In de vakanties vind ik het dan ook heel erg leuk om te gaan bakken en helpen met het eten. Nu ben ik vooral alleen aan het koken in de vakanties. Ik zoek dan recepten op die mij lekker lijken en ga die dan maken.
Ik zal jullie hier wat laten zien wat ik heel erg lekker vind en wat ik zelf al gemaakt heb.
De lekkere bami van mijn moeder

Ik hou echt heel erg van de bami van mijn moeder.
Hier hebben we samen bami gemaakt, dit was alleen op een andere manier dan dat ze het normaal maakt, maar de basis van de bami is hetzelfde.
Dit keer hebben we er mais bij gemaakt en krokante kip uit de oven.
Echt ik kan dit wel elke dag eten!!!
Thaise rijst met saté

Thaise rijst met saté, dit heb ik zelf gemaakt voor mijn moeder. En later ook nog een keer voor mijn oma.
Ik heb het gerecht van 'Wat eten we?', het is echt heel erg lekker en leuk om te maken.
Het is erg pittig, want er zit rode curry in, maar door de kokosmelk wordt dat minder. Zeker wanneer je de rijst er bij doet, valt het zeker mee. Omdat het een pittig gerecht is, moet je er wel van houden.
Echt een heel lekker recept om een keer uit te proberen.
Appeltaart

Vroeger maakte mijn moeder altijd, na het plukken van de appels, heel veel appeltaarten.
Wat best raar is, vroeger vond ik appeltaarten helemaal niet zo lekker. Nu vind ik appeltaarten één van de lekkerste taarten; lekker met een wat slagroom. Wij doen er buiten rozijnen en appels, ook geschaafde amandelen erin. Dat geeft een extra bite.
Al kan de appeltaart niet tegen de chocolade taart op.
Ik vind appeltaarten wel het lekkerst als we ze zelf maken, zoals op de foto hiernaast en hieronder.
Spinazie taart

Spinazie taart is een recept dat wij heel vaak maken. Het is een recept dat uit de 'Margriet' komt. Oma en mama maakte dit samen al, nu heeft mama het mij ook geleerd.
Vroeger vond ik spinazie echt helemaal niet lekker, maar zo vond ik het wel lekker. Het is een vegetarisch gerecht van bladerdeeg met ei, kwark en kaas. Ik bewaar altijd de bladerdeeg voor het laatst.
Nu vind ik spinazie een stuk lekkerder, niet alleen als taart, maar ook gewoon uit wok met ui en knoflook.
Vaak eten we bij de spinazie taart ook een gepofte aardappel uit de oven. Deze is natuurlijk wel eerst gaar gekookt en dan nog even lekker in de oven. Dit zie je in het aluminiumfolie liggen op het bord. In het schaaltje zit knoflooksaus bij je aardappel te eten.
Dit is daarom echt zo'n lekker gerecht, maar het is ook echt heel erg leuk om samen te maken.